دانشپژوه کارشناسی روانشناسی و معارف اسلامی، مجتمع آموزش عالی بنت الهدی، جامعه المصطفی(ص) العالمیه، قم، ایران.
چکیده
پژوهش حاضر به منظور تبیین نقش وظایف زن و شوهر در استحکام خانواده بر پایه منابع اسلامی انجام شده است. در این پژوهش نخست عوامل مختلف مؤثر بر استحکام خانواده از پژوهشهای مختلف گزارش شده است. سپس با استفاده از روش اسنادی و تحلیل متون دینی، به وظایف زن و شوهر و نقش آنها در استحکام خانواده پرداخته است. یافتههای پژوهش حاضر نشان میدهد که وظایف زن و شوهر به چهار دسته تقسیم میشوند: دسته اول وظایف زن و شوهر پیش از ازدواج که به نحوه تشکیل خانواده مربوط میشود شامل: رعایت کفویت و همسانی، رعایت اصالت و نجابت خانوادگی، رعایت ایمان و تقوا در تشکیل خانواده، رعایت شاخص خردمندی، توجه به شاخص زیبایی و توجه به اخلاق نیکو در تشکیل خانواده. دسته دوم وظایف مشترک زوجین پس از ازدواج که عبارتند از: احترام، آراستگی، همکاری، اجتناب از تندخویی، دوری از بدزبانی و ارضای نیازهای جنسی، دسته سوم وظایف مختص شوهر که شامل موارد زیر است: مدیریت خانواده، تامین اقتصاد خانواده و هدایت معنوی. دسته چهارم وظایف مختص زن که موارد زیر را شامل میشود: تمکین و اطاعت از شوهر، هماهنگی در فعالیت خارج از منزل، حفظ اموال شوهر و تدبیر منزل. بر پایه یافتههای این پژوهش ایفای این مجموعه وظایف میتواند نقش اساسی در استحکام خانواده داشته باشد. این یافتهها را میتوان بر پایه نظریه نقشها تبیین کرد زیرا هرکدام از وظایف نقش زن و شوهر را تعیین میکند.
حسنی, معصومه و نوری, نجیب الله . (1400). نقش وظایف زن و شوهر در استحکام خانواده بر پایه منابع اسلامی. مطالعات روانشناسی با رویکرد اسلامی, 2(4), 83-100.
MLA
حسنی, معصومه , و نوری, نجیب الله . "نقش وظایف زن و شوهر در استحکام خانواده بر پایه منابع اسلامی", مطالعات روانشناسی با رویکرد اسلامی, 2, 4, 1400, 83-100.
HARVARD
حسنی, معصومه, نوری, نجیب الله. (1400). 'نقش وظایف زن و شوهر در استحکام خانواده بر پایه منابع اسلامی', مطالعات روانشناسی با رویکرد اسلامی, 2(4), pp. 83-100.
CHICAGO
معصومه حسنی و نجیب الله نوری, "نقش وظایف زن و شوهر در استحکام خانواده بر پایه منابع اسلامی," مطالعات روانشناسی با رویکرد اسلامی, 2 4 (1400): 83-100,
VANCOUVER
حسنی, معصومه, نوری, نجیب الله. نقش وظایف زن و شوهر در استحکام خانواده بر پایه منابع اسلامی. مطالعات روانشناسی با رویکرد اسلامی, 1400; 2(4): 83-100.