بررسی تأثیر تعارض والدین در میزان پرخاشگری نوجوانان

نویسندگان

1 دانش‌‌‌پژوه کارشناسی روان‌‌‌شناسی و معارف اسلامی از پاکستان، مجتمع آموزش عالی بنت‌‌‌الهدی، جامعه‌‌‌المصطفی (ص) العالمیه، قم، ایران.

2 مدرس و عضو گروه علمی – تربیتی روان‌‌‌شناسی و معارف اسلامی، مجتمع آموزش عالی بنت‌‌‌الهدی، جامعه‌‌‌المصطفی (ص) العالمیه، قم، ایران.

چکیده

از جمله عوامل مهم در آرامش نوجوان و زمینه سلامت روان او وجود خانواده آرامش‌بخش است. تعامله همراه با تعارض از راه‌های ارتباطی است که والدین در ارتباط با یکدیگر یا ارتباط با فرزندان به‌کار می‌‎برند. در گام اول، تعارض والدین با یکدیگر در تخریب شخصیت و رفتار نوجوان تأثیر زیادی دارد به‌‌‌گونه‌ای که ریشه بسیاری از انحرافات شخصیتی و بیماری‌های روانی نوجوان را در تعارض والدین باید جست‌‌‌وجو کرد. از میان پیامدهای متعددی که تعارض والدین منجر به نابهنجاری شخصیتی نوجوان می‌‌‌گردد، پرخاشگری عامل مهمی است که می‌‌‌تواند ریشه بسیاری از مشکلات به‌‌‌حساب آید. گسترش روزافزون این نابهنجاری رفتاری در شکل‌های گوناگون بر زندگی فردی و اجتماعی انسان‌ها تأثیرات منفی گذاشته و آرامش و احساس ایمنی را تهدید می‌‌‌کند. ازاین‌رو این پدیده به‌عنوان یک موضوع مهم مورد توجه علم روان‌‌‌شناسی و دیگر رشته‌‌‌های علوم انسانی قرار دارد. مقاله حاضر به‌شیوه تحلیلی-توصیفی است که با توجه به اهمیت پرخاشگری و تبعات آن، تأثیر تعارض والدین بر میزان پرخاشگری نوجوانان را بررسی می‌‌‌کند.

کلیدواژه‌ها